Kanelgifler - nemme og svampede

Ingredienser

( Ca. 16 stk. )

  • Dej
  • 2 dlmælk
  • 25 gramgær
  • 100 gramsmør
  • 50 gramsukker
  • 1 spskvaniljesukker
  • 0.5 spskkardemomme
  • 0.25 spsksalt
  • 400 gramhvedemel
  • Remonce
  • 150 gramsmør
  • 1.5 spskstødt kanel
  • 150 gramsukker
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Kanelgifler - nemme og svampede

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Kanelgifler er nærmest det samme som kanelsnegle. Den største forskel er, at formen er mere flad, og de bliver bagt på den omvendte led i forhold til normale kanelsnegle. Men de har det til fælles med kanelsnegle, at de smager MEGA godt. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Dej
  • 2 dlmælk
  • 25 gramgær
  • 100 gramsmør
  • 50 gramsukker
  • 1 spskvaniljesukker
  • 0.5 spskkardemomme
  • 0.25 spsksalt
  • 400 gramhvedemel
  • Remonce
  • 150 gramsmør
  • 1.5 spskstødt kanel
  • 150 gramsukker
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tag smørret ud af køleskabet som det første, så det når at få stuetemperatur til remoncen.

2. Lun mælken så den er lillefingervarm og rør gæren ud heri. Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen og bland det sammen med mælken. Det må ikke være for varmt - så hæver dejen ikke så godt.

3. Bland sukker, vaniljesukker, kardemomme, salt og mel og tilsæt det i mælkeblandingen. Rør dejen godt sammen. Er dejen for våd, tilsætter du bare lidt mere mel.

4. Lad dejen hvile under et viskestykke i ca. en time.

5. Lav imens remoncen. Du skal blot piske blødt smør, kanel og sukker sammen i en skål.

6. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

7. Rul den færdighævede dej tyndt ud i et rektangel på ca. 60 x 40 cm. og smør remoncen ud i et tyndt lag på dejen.

8. I stedet for at rulle dejen som til almindelige kanelsnegle, skal den foldes fladt på den lange side. Start med at folde dejen fem cm. ind over sig selv og fortsæt med at folde, til der ikke er mere dej.

9. Skær dejen ud i stykker af 3-4 cm og læg dem med samlingerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan evt. trykke dem lidt flade med hånden.

10. Bag sneglene i 15-20 minutter til de er smukt gyldne på toppen og dufter fantastisk. Tag dem ud og lad dem køle af. Så må der guffes. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande ingredienserne til dejen. De kan også rulle dejen ud, smøre remonce på og folde dejen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre