Max 15 min.: Tarteletter med høns i asparges

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramstegt hønsekød i tern
  • 300 gramfrosne bønner
  • 40 gramsmør
  • 50 gramhvedemel
  • 2 dåsehvide aspargessnitter
  • 2 dlmælk
  • 1 terninghønsebouillon
  • 8 stktarteletter
  • 2 stkæbler
  • 150 gramsalatost i tern
  • 1 stktomat
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Max 15 min.: Tarteletter med høns i asparges

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Det her er nok den nemmeste og hurtigste omgang høns i asparges - serveret i lune og sprøde tarteletter. Som tilbehør har vi lavet en lækker bønnesalat med æbler og salatost. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 300 gramstegt hønsekød i tern
  • 300 gramfrosne bønner
  • 40 gramsmør
  • 50 gramhvedemel
  • 2 dåsehvide aspargessnitter
  • 2 dlmælk
  • 1 terninghønsebouillon
  • 8 stktarteletter
  • 2 stkæbler
  • 150 gramsalatost i tern
  • 1 stktomat
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2. Riv det stegte kyllingekød i strimler med fingrene - er det frossent så husk at tø det så meget op, at du kan dele det i mindre stykker. Giv bønnerne et hurtigt opkog i saltet vand. Stil begge dele til side.

3. Smelt smørret i en gryde og tilsæt herefter melet. Pisk nu det allerbedste, du har lært, til smør og mel er rørt godt sammen. Pisk videre et par minutter ved middel varme, men uden det tager farve. Så fjerner du smagen af mel.

4. Tilsæt nu lidt af væden fra aspargesene, mens du igen bruger dine Skipper Skræk muskler til at piske på livet løs. Når alle klumper er væk, tilsætter du mere væske fra aspargesene og pisker igen, til alle klumperne er væk. Fortsæt sådan, til der ikke er mere aspargesvand tilbage.

5. Tilsæt herefter mælken lidt efter lidt, mens du igen pisker derudaf. Tilsæt asparges, kyllingekød og bouillonterningen. Bring det forsigtigt i kog under omrøring, så det ikke brænder på.

6. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis du vil have en lidt tyndere sauce. Lun tarteletterne i ovnen.

7. Skyl æblerne og skær dem i skiver. Bland med bønner, salatost og valgfri dressing.

8. Skær skyllet tomat i skiver og server tarteletterne med høns i asparges, tomat i både på toppen og bønnesalat som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æbler i mindre stykker. De kan også skære tomaten i både.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre