Flødekartofler - den klassiske opskrift

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 1.5 tsksalt
  • 0.5 tskpeber
  • 0.25 tskmuskat
  • 5 dlpiskefløde
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Flødekartofler - den klassiske opskrift

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Flødekartofler er et vaskeægte 80'er hit og lever heldigvis stadig i bedste velgående, fordi de bare smager mega godt. Her får du den helt klassiske opskrift. Men du kan sagtens peppe den op med løg, hvidløg og timian. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramkartofler
  • 1.5 tsksalt
  • 0.5 tskpeber
  • 0.25 tskmuskat
  • 5 dlpiskefløde

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver - hvis du har et mandolinjern, så brug det. Fordel kartoflerne i lag i et ovnfast fad og drys med lidt salt, peber og muskatnød mellem hvert lag. Når det sidste lag kartofler er lagt, overhælder du dem med fløden.

3. Bag kartoflerne i ovnen i 35-40 minutter, til de er fint gyldne på toppen og møre, når du stikker i dem med en gaffel. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre