Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Krebinetter - mums! En sand klassiker, som vi har vendt i rugmel og serveret med en lækker salat med bagte kartofler og søde kartofler og feldsalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 400 gramkartofler
- 300 gramsøde kartofler
- 2 fedhvidløg
- 1 spsktørret timian
- 500 gramhakket svinekød
- 1 stkæg
- 50 gramrugmel
- 75 gramfeldsalat
- 1 stkøkologisk citron
- olivenolie
- rapsolie
- dressing efter eget valg
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Skræl begge slags kartofler og skær dem i mundrette stykker. Vend dem i en god sjat olivenolie, presset hvidløg, timian, salt og peber.3
Kom kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min.4
Rør kødet sammen med salt og peber.5
Pisk ægget i en dyb tallerken og hæld rugmel i en anden dyb tallerken. Form bøffer af farsen og vend dem herefter først i æg og derefter i rugmel, så bøfferne er dækket helt på alle sider.6
Varm en pande op med en blanding af raps- og olivenolie og steg bøfferne ved mellemvarme på begge sider.7
Skyld feldsalaten og vend den sammen med de ovnstegte kartofler, lidt olivenolie og fintreven citronskal.8
Server krebinetterne med den bagte kartoffelsalat og valgfri dressing. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende krebinetterne i rugmel.