Frikadeller med ovnkartofler, brun sovs og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramlammefjordskartofler
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket kalv og flæsk
  • 2 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 20 gramhvedemel
  • 50 grammandler eller andre nødder
  • 1 stkhjertesalat
  • 2 stkæbler
  • 250 gramfriske eller frosne ærter
  • 2.6 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  dressing efter eget valg
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  olivenolie
  •  smør
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med ovnkartofler, brun sovs og salat

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Der er intet som en klassisk frikadelle, som bedstemor laver dem! I dag har vi lånt bedstemors opskrift og serverer dellerne med kartoffelbåde, brun sovs og salat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramlammefjordskartofler
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket kalv og flæsk
  • 2 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 20 gramhvedemel
  • 50 grammandler eller andre nødder
  • 1 stkhjertesalat
  • 2 stkæbler
  • 250 gramfriske eller frosne ærter
  • 2.6 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  dressing efter eget valg
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  olivenolie
  •  smør
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skrub kartoflerne, skær dem i både og læg dem på en bageplade med bagepapir, vend dem i en sjat olie og bag dem i ovnen i ca. 25-30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.

2. Skræl løget og riv det på den grove side af et rivejern. Rør kødet sammen med salt i en skål.

3. Rør løg og æg i farsen. Tilsæt mælk og mel og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.

4. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne. Du kan evt. stege en lille prøvedelle og smag til med salt og peber, så smagen er, som du vil have den.

5. Imens frikadellerne steger, laver du salaten. Hak mandlerne og rist dem på en tør pande til de har taget farve. Køl dem af på en tallerken. Skyl salaten og æbler og skær begge dele i skiver. Tilbered ærterne, som anvist på pakken og halver dem. Bland det hele sammen og top med valgfri dressing.

6. Tag frikadellerne af panden uden at gøre den ren. Hæld madlavningsfløde på panden sammen med vand og smuldret bouillonterning og lad det koge op under omrøring ved svag varme.

7. Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt kulør til sovsen er lige så brun, som du husker den fra dine bedsteforældre. Smag til med salt og peber.

8. Server de klassiske deller med ovnkartofler, brun sovs og salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Hvis du har mod på det, så kan dine unger rive løget på rivejernet - men husk at holde øje med fingrene! De kan også røre farsen sammen og skære æblerne i skiver.

Du kan erstatte hvedemel med finvalsede havregryn. Så kommer der lidt mere bid og struktur i dellen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre