Ærtesuppe med creme fraiche og hvidløgsflute

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramsmå kartofler
  • 1 stkløg
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 400 gramfrosne ærter
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Ærtesuppe med creme fraiche og hvidløgsflute

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En skøn ærtesuppe med den fineste grønne farve. Vi serverer den med creme fraiche på toppen og sprøde hvidløgsflutes med fuldkorn som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 gramsmå kartofler
  • 1 stkløg
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 400 gramfrosne ærter
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Pil skrællen af løget og skær det i grove tern. Kom en sjat olivenolie i en dyb gryde og svits løg og kartofler i et par minutter.

2. Tilsæt vand og bouillon og lad det koge i ca. 15 min. Tilsæt ærterne og lad dem koge med i ca. 5 min. Blend suppen med en stavblender eller almindelig blender. Smag til med salt og peber.

3. Lun flutene i ovnen efter anvisningen på posen.

4. Server ærtesuppen med creme fraiche på toppen og sprøde hvidløgsflutes som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget og smage suppen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre