Ærtesuppe med creme fraiche og hvidløgsflute

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramsmå kartofler
  • 1 stkløg
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 400 gramfrosne ærter
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Ærtesuppe med creme fraiche og hvidløgsflute

I samarbejde med

3.5, Meget populær

En skøn ærtesuppe med den fineste grønne farve. Vi serverer den med creme fraiche på toppen og sprøde hvidløgsflutes med fuldkorn som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 gramsmå kartofler
  • 1 stkløg
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 400 gramfrosne ærter
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Pil skrællen af løget og skær det i grove tern. Kom en sjat olivenolie i en dyb gryde og svits løg og kartofler i et par minutter.

2. Tilsæt vand og bouillon og lad det koge i ca. 15 min. Tilsæt ærterne og lad dem koge med i ca. 5 min. Blend suppen med en stavblender eller almindelig blender. Smag til med salt og peber.

3. Lun flutene i ovnen efter anvisningen på posen.

4. Server ærtesuppen med creme fraiche på toppen og sprøde hvidløgsflutes som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget og smage suppen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre