Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Her har vi lavet en skøn afrikansk-inspireret vegetarret. Den er fyldt med krydderier, peanutbutter og søde kartofler. vi serverer retten med ris - vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 2 cmfrisk ingefær
- 500 gramsøde kartofler
- 1 spskpaprika
- 1 spskstødt koriander
- 1 dåsehakkede tomater
- 2 dlkokosmælk
- 100 gramtomatpuré
- 3 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 2 spskpeanutbutter
- 1 stkgroft flute
- 1 stklime
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Hak løg og hvidløg fint. Skræl ingefær og riv det på den fine side af rivejernet. Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette tern.3
Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med paprika. Bruger du en stærk paprika, er det ikke sikkert, at du skal bruge det hele - smag til undervejs.4
Tilsæt søde kartofler, koriander, hakkede tomater, kokosmælk, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon og peanutbutter. Lad det simre til de søde kartofler er møre. Har du kokosmælk tilovers, kan det fryses ned.5
Lun flutesene i ovnen eller på en brødrister.6
Smag retten til med lime, lidt mere peanutbutter og salt og peber efter smag.7
Server den lækre gryderet med ris, brød og en limeskive. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til af skære de søde kartofler i tern.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.