Afrikansk gryderet med søde kartofler, peanutbutter og ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  ris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 500 gramsøde kartofler
  • 1 spskpaprika
  • 1 spskstødt koriander
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 2 dlkokosmælk
  • 100 gramtomatpuré
  • 3 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 spskpeanutbutter
  • 1 stkgroft flute
  • 1 stklime
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en skøn afrikansk-inspireret vegetarret. Den er fyldt med krydderier, peanutbutter og søde kartofler. vi serverer retten med ris - vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skræl ingefær og riv det på den fine side af rivejernet. Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette tern.

3. Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med paprika. Bruger du en stærk paprika, er det ikke sikkert, at du skal bruge det hele - smag til undervejs.

4. Tilsæt søde kartofler, koriander, hakkede tomater, kokosmælk, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon og peanutbutter. Lad det simre til de søde kartofler er møre. Har du kokosmælk tilovers, kan det fryses ned.

5. Lun flutesene i ovnen eller på en brødrister.

6. Smag retten til med lime, lidt mere peanutbutter og salt og peber efter smag.

7. Server den lækre gryderet med ris, brød og en limeskive. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til af skære de søde kartofler i tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre