Amerikanske popovers med smeltet smør og kanelsukker

Ingredienser

( 12 stk. )

  • Popovers
  • 3 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 0.5 tsksalt
  • 115 gramhvedemel
  •  rapsolie
  •  muffinforme
  • Tilbehør
  • 150 gramsukker
  • 1 spskstødt kanel
  • 50 gramsmør
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Popovers er VIRKELIG lækre! De minder lidt om en dansk vandbakkelse eller en engelsk yorkshire, hvis du kender dem! Vi har penslet dem med smeltet smør og vendt dem i kanelsukker - og du kan også vælge at komme fyld i dem, hvis du har lyst. F.eks. creme, Nutella eller syltetøj. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Bland æg, mælk, salt og hvedemel sammen i en skål og blend med en stavblender eller en almindelig blender, til du har er en klumpfri masse. Hæld dejen over i en kande eller en skål med hældetud.

2. Smør en stak muffinforme med olie - du kan evt. bruge en bagepensel. Fyld muffinformene halvt op med dej og stil dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 230 grader og bag dem i 25 - 30 minutter til de mørkegyldne. VIGTIGT - du må ikke åbne ovnen, når de bager, for så falder de sammen.

3. Bland imens sukker og kanel sammen og smelt smørret i en gryde eller mikroovnen.

4. Tag de færdigbagte popovers ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Pensl dem herefter med smeltet smør og vend dem i kanelsukker.

5. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn komme ingredienser i blenderen. De kan også være med til at blande sukker og kanel sammen - og smage på det færdige resultat!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre