Andebryst med kartofler, honningstegte rosenkål og appelsinsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 tskhonning
  • 250 gramfrosne rosenkål
  • 2 stkandebryst
  • 1 stkhjertesalat
  • 2 stkappelsin
  • 1 pottepersille
  • 50 gramhasselnødder
  • 1.25 dlcremefine 15%
  •  majsstivelse
  • 15. dlvand
  • 0.5 terninghønsebouillon
  •  sovsekulør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Andebryst med kartofler, honningstegte rosenkål og appelsinsalat

I samarbejde med

4.6, Mambeno-favorit!

And er en klassiker til Mortens aften og i december, men kan bestemt også spises på andre tidspunkter af året. Her serverer vi stegt andebryst med honningstegte rosenkål, sprød appelsinsalat med hasselnødder og persille, aspargeskartofler og brun sovs. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 tskhonning
  • 250 gramfrosne rosenkål
  • 2 stkandebryst
  • 1 stkhjertesalat
  • 2 stkappelsin
  • 1 pottepersille
  • 50 gramhasselnødder
  • 1.25 dlcremefine 15%
  •  majsstivelse
  • 15. dlvand
  • 0.5 terninghønsebouillon
  •  sovsekulør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skrub og skyl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Pil evt. kartoflerne hvis du har tid. Gem lidt kogevand til sovsen.

2. Varm en pande op med olivenolie og honning og steg rosenkålene ved middelvarme til de har fået en gylden farve.

3. Rids fedtet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Varm en pande op til middelvarme og steg andebrysterne med skindsiden nedad i ca. 10 min. Vend andebrysterne og steg dem i ca. 10 min.

4. Imens andebrysterne steger: Skyl hjertesalaten og skær skrællen af appelsinerne. Skær hjertesalaten og appelsinerne i mundrette stykker og ved dem sammen med hakket persille, hasselnødder, olivenolie, salt og peber.

5. Tag andebrysterne af panden og lad dem trække på et spækbræt. Husk at gemme stegeskyen på panden.

6. Hæld cremefine på panden med stegeskyen, tilsæt lidt majsstivelse blandet med vandet fra kartoflerne og lad det koge op under omrøring. Tilsæt bouillon og kulør og smag til med salt og peber.

7. Skær andebrysterne i skiver og server dem sammen med de honningstegte rosenkål, appelsinsalat, kartofler og brun sovs. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle salaten, røre i sovsen og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre