Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
45 min
Ventetid
0 min
En lækker og anderledes forret eller hovedret med fisk, rejer, mango og avocado vendt med den lækreste dressing med lime og sesamolie. Vi bl.a. brugt mørksej, men du kan også bruge andre typer fisk. F.eks. havkat og lign. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 gramstore rejer
- 250 gramtunsteak
- 225 gramtorskefilet
- 250 grammørksejfilet
- 1 stkmango
- 2 stkavocado
- 4 stklime
- 1 spsksesamolie
- 1 pottefriske koriander
- frisk eller tørret chili
- sesamfrø
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tø rejer og tun op, hvis du bruger frossen fisk.2
Læg tunbøffer, torsk- og mørksejfilet i en dyb pande med lidt vand og salt i bunden. Krydr fisken med salt og peber efter smag og damp under låg i ca. fem minutter, til fisken deler sig let i lameller, når du trykker på den. Pas på ikke at give fisken for meget.3
Lad fisken køle af og del den i mindre flager.4
Del mangoen i fire stykker og rids kødet i firkanter inden i skallen. Vend dem udad som på billedet. Flæk avocadoerne, fjern sten og skræl og skær kødet i skiver. Dryp evt. med lidt lime- eller citronsaft, så avocadoskiverne ikke bliver brune.5
Vend fisk og rejer sammen i en skål.6
Rør en dressing sammen i en skål af saften fra limefrugterne, sesamolie og chiliflager efter smag. Smag til med salt og peber og evt. mere sesamolie og limesaft.7
Hæld dressingen over fisken og vend rundt.8
Anret fisken i skåle med avocado, friske koriander og mango. Pynt med sesamfrø og server straks. Velbekomme!