Avocadosalat med semidried tomater, majs og rødløg

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Salat
  • 20 stkcherrytomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 spsksukker
  • 0.25 spskhvidløgspulver
  • 2 spskolivenolie
  • 2 stkmajskolber
  • 2 stkavocado
  • 1 stkrødløg
  • 75 gramsalatmix
  •  bagepapir
  • Dressing
  • 3 spskbalsamicoeddike
  • 3 spskolivenolie
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spsksød sennep
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en lækker salat med semidried tomater, majs fra majskolber, avocado og rødløg, som vi topper med en smagfuld dressing. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 250 grader over/undervarme med en bageplade på nederste rille.

2. Begynd med at halvere cherrytomaterne. Vend dem godt sammen med oregano, sukker, hvidløgpulver og en sjat olie i en skål. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver for brændte.

3. Skær imens enderne af majskolberne og fjern blade og "hår". Del hver majskolbe i to og kog dem i saltet vand i 7-8 min. Skær herefter majsene af kolberne og lad dem køle lidt af.

4. Flæk avocadoerne og skær dem i tern. Skræl løget, halvér det og skær i skiver.

5. Skyl salaten og anret det på et fad. Top med majs, tomater, løg, avocado.

6. Bland en hurtig dressing af balsamicoeddike, olivenolie, presset hvidløg og sød sennep og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten.

7. Server salaten til lige det, du har lyst til. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at halvere tomaterne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre