Bag-selv børnekage med Dumle og chokolade

Ingredienser

( 1 stk. )

  • 200 gramhvedemel
  • 90 gramkakaopulver
  • 1 spskbagepulver
  • 1 spskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 4 stkæg
  • 650 gramkondenseret mælk
  • 2 dlvand
  • 3 dlolie
  • 240 gramDumle karameller
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Bag-selv børnekage med Dumle og chokolade

I samarbejde med

Lynhurtig og nem Dumle-kage, som er perfekt til at have med til klassen! Den er meget nem at lave og smager rigtig godt. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 gramhvedemel
  • 90 gramkakaopulver
  • 1 spskbagepulver
  • 1 spskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 4 stkæg
  • 650 gramkondenseret mælk
  • 2 dlvand
  • 3 dlolie
  • 240 gramDumle karameller
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.

2. Bland hvedemel, kakaopulver, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål.

3. Pisk æg, kondenseret mælk (gem en lille smule til at smøre oven på kagen), vand og solsikke- eller rapsolie sammen i en anden skål. Tilsæt nu mel-blandingen og pisk det hele godt sammen i 2-3 minutter.

4. Smør en bradepande på ca. 25 cm x 30 cm eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen i bradepanden og bag den i ca. 30 minutter - eller til, at der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en kniv.

5. Skær imens Dumle over i halve.

6. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af. Smør nu et lag kondenseret mælk på kagen og top med de halve Dumle og evt. lidt krymmel, hvis du har det på lager.

7. Kagen kan selvfølgelig spises på dagen, men den holder sig frisk og svampet i køleskabet i 1-2 dage. Velbekomme!

Tip

Opgaver tl børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at hælde alle ingredienser i skålen. De kan også piske dejen sammen og være med til at toppe kagen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre