Bagels med sesam

Ingredienser

( 16 styks )

  • Bagels
  • 1 dlkogende vand
  • 3 dlmælk
  • 25 gramgær
  • 1 spsksukker
  • 1 stkæg
  • 150 gramfuldkornshvedemel
  • 30 gramsmør- smeltet
  • 2 tsksalt
  • 600 gramhvedemel
  •  bagepapir
  • Pensling og drys
  • 1 stkæg
  • 50 gramsesamfrø
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Bagels med sesam

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Det er slet ikke svært at lave sine egne bagels. Og de er super lækre i både madpakken, som eftermiddagssnack og til en ekstra lækker morgenmad. Vores udgave er lavet med fuldkorn og drysset med sesamfrø. Men du kan drysse bagelsene med lige det, du har lyst til. F.eks. blå birkes, solsikkekerner, græskarkerner osv. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Bagels
  • 1 dlkogende vand
  • 3 dlmælk
  • 25 gramgær
  • 1 spsksukker
  • 1 stkæg
  • 150 gramfuldkornshvedemel
  • 30 gramsmør- smeltet
  • 2 tsksalt
  • 600 gramhvedemel
  •  bagepapir
  • Pensling og drys
  • 1 stkæg
  • 50 gramsesamfrø

Fremgangsmåde

1. Bland det kogende vand og mælken, så temperaturen er lillefingerlun. Opløs gær og sukker i mælkeblandingen i en skål - gerne i en røremaskine. Pisk ægget let med en gaffel og tilsæt det til gær- og sukkerblandingen.

2. Tilsæt fuldkornsmel, smeltet smør og salt og rør, til der ikke er flere klumper. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens du rører eller ælter det bedste, du har lært, til du har en blød og smidig dej, der lige nøjagtigt ikke klistrer på fingrene. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet - men er dejen for fugtig, så den klistrer til fingrene, skal du tilsætte lidt ekstra. Det afhænger meget af meltype, luftfugtighed og alt muligt andet bageteknisk, som vi ikke skal besvære dig med lige nu :o)

3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 1/2 time. Del herefter dejen i 16 stykker og tril dem til boller. Lad dem efterhæve i 15 minutter under et viskestykke. Tryk bollerne en anelse flade med hænderne. De skal være cirka 1 - 1,5 cm i tykkelsen. Lav nu et hul med pegefingeren i bollerne og snur dem rundt om fingeren, mens de stadig ligger på bordet, og fingeren rør ved bordpladen. Lidt ligesom hvis du skulle tegne kruseduller på bordet med din pegefinger! Snur rundt, til hullet i midten er ca. 2-3 cm i diameter. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 minutter. Bring en stor gryde med vand i kog og opvarm ovnen til 200 grader varmluft imens.

4. Læg nu forsigtigt 2-3 bagels i det kogende vand og lad dem koge i 1 minut - vend dem med en hulske eller lignende halvvejs, så de bliver kogt ens på begge sider. Tag bagelsene op med hulskeen og læg dem på bagepladen med bagepapir igen.

5. Pensl bagelsene med sammenpisket æg og drys med sesamfrø, blå birkes eller lige det, du allerbedst kan lide. Bag dem i ca. 20 minutter i ovnen, eller til de er smukt gyldne og lyder hule, når du banker på dem i bunden.

6. Lad dem køle af og brug dem i madpakken med lækkert fyldt, eller spis dem til en ekstra lækker morgenmad.

7. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre