Bagt hokkaido med sesam, couscous og tahindressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkhokkaidogræskar
  • 1 spskkarry
  • 40 gramsesamfrø
  • 250 gramcouscous
  • 5 dlkogende vand
  • 1 pottebredbladet persille
  • 2 stkæbler
  • 2 stkavocado
  • 100 gramsoltørrede tomater i olie
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  • 3 spsktahin
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Bagt hokkaido med sesam, couscous og tahindressing

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

En lækker og arabisk inspireret ret med sesam-marinerede hokkaidogræskar, som vi serverer med en nem couscoussalat, flutes og tahindressing. Tahin er i øvrigt en sesampasta, der bruges i bl.a. hummus og fås på hylden med specialiteter i de fleste supermarkeder. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkhokkaidogræskar
  • 1 spskkarry
  • 40 gramsesamfrø
  • 250 gramcouscous
  • 5 dlkogende vand
  • 1 pottebredbladet persille
  • 2 stkæbler
  • 2 stkavocado
  • 100 gramsoltørrede tomater i olie
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  • 3 spsktahin
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

2. Vask græskarret, del det i to og fjern kernerne. Skær græskaret i grove stave og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med en god slat olivenolie, karry og sesamfrø og bag dem i ovnen i 20-30 minutter, eller til de er gyldne.

3. Hæld kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt, læg låg på og lad det trække indtil serveringen. Skal der være fest, så tilsæt også lidt smør.

4. Skyl persillen og hak den fint. Skyl og skær æbler i mindre tern. Del avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Skær soltørrede tomater i mindre stykker, hvis de er store. Bland couscous, avocado, æbler, persille og soltørrede tomater sammen til en salat.

5. Bland creme fraiche med tahin og presset hvidløg og smag til med salt og peber. Lun flutesene i ovnen eller rist dem på brødristeren.

6. Server de bagte græskar med couscoussalat, flute og tahindressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æbler og avocado i tern. De kan også blande dressingen og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre