Banankage med mørk chokolade

Ingredienser

( 1 kage )

  • 100 grammørk chokolade
  • 100 gramsmør- blødt
  • 4 stkæg
  • 125 gramrørsukker
  • 4 tskvanillesukker
  • 3 stkbananer- modne
  • 150 gramhvedemel
  • 2 tskbagepulver
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det her er sådan ca. verdens bedste banankage. Synes vi altså selv, og ikke mindst vores unger! Super saftig og fyldt med bananer og mørk chokolade. Tag ungerne med i køkkenet - den er perfekt til en hyggelig eftermiddag! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Hak chokoladen groft og stil den til side.

2. Rør smør, æg, rørsukker og vanillesukker sammen i en skål. Skær bananerne i tern og mos dem lidt med en gaffel. Pisk dem sammen med æggemassen. Tilsæt mel, bagepulver og halvdelen af chokoladen og pisk godt.

3. Hæld dejen i en smurt aflang bageform - eller en form beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i den med en strikkepind.

4. Smelt imens resten af chokoladen. Enten i en skål i mikroovnen eller i et vandbad, hvor du smelter chokoladen i en skål af glas, keramik eller metal i en gryde med småkogende vand.

5. Tag kagen ud af ovnen og overhæld den med den smeltede chokolade - så er der serveret! Men husk at bruge gaffel eller servietter, når kagen er nybagt. For så er chokoladen stadig dejligt flydende!

6. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre