Bangers and mash - en britisk klassiker

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkartofler
  • 50 gramsmør
  • 1 dlmælk
  • 8 stkgrillpølser
  • 1 stkløg
  • 4 spskbalsamicoeddike
  • 0.5 spskdijonsennep
  • 2 spskengelsk sauce
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 6 dlvand
  •  majsstivelse
  •  syltede rødbeder
  • 400 gramfriske eller frosne ærter
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Bangers and mash - en britisk klassiker

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Hurra! Vi fejrer lanceringen af Mambeno i England med den britiske klassiker, bangers and mash. Retten er super simpel og nem at lave med kartoffelmos, pølser og løgkompot. Vi har serveret den med friske ærter. Glæd dig, retten smager meget bedre, end den ofte ser ud ;o) God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramkartofler
  • 50 gramsmør
  • 1 dlmælk
  • 8 stkgrillpølser
  • 1 stkløg
  • 4 spskbalsamicoeddike
  • 0.5 spskdijonsennep
  • 2 spskengelsk sauce
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 6 dlvand
  •  majsstivelse
  •  syltede rødbeder
  • 400 gramfriske eller frosne ærter
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 15-20 minutter.

2. Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt smørret og pisk grundigt med et piskeris. Opvarm mælken i en gryde eller i mikroovnen. Tilsæt mælken, mens du pisker, til mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Smag til med salt og peber.

3. Steg pølserne i olie på en pande eller giv dem en tur på grillen, hvis vejr og humør er til det.

4. Skær løget i tynde skiver og steg dem i lidt olivenolie på en varm pande, til de er blevet smukt gyldne og dufter dejligt. Tilsæt eddike og rør godt, til væsken fordamper - det kan godt lugte lidt skrapt, så skru op for emhætten, eller sæt en klemme på næsen!

5. Tilsæt sennep, engelsk sauce, smuldret bouillon og vand og rør godt rundt. Smag til med salt og peber og jævn med lidt majsstivelse rørt ud i vand i en kop.

6. Servér retten med syltede rødbeder og friske ærter - eller brug frosne ærter, som du lige giver et opkog i en gryde i ca. 3 minutter.

7. Så er der britisk klassiker i Danmark, og den smager fantastisk - velbekomme!

Tip

Har du ikke engelsk sauce, kan du bruge Worcestershire sauce i stedet. Begge dele fås i de fleste supermarkeder i sektionen med ketchup, sennep, soya m.m.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre