Bechamelsauce

Ingredienser

( 5 dl )

  • 50 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 4 dlmælk
  • 75 gramrevet ost
  • 1 tskmuskat
  • 0,5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne bechamelsauce er perfekt i lasagner, og den kan også bruges som erstatning for den Mornaysauce, du køber i butikkerne. Og den er slet ikke svær at lave! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret i en gryde ved jævn varme. Når det er bruset af, tilsættes hvedemelet. Pisk godt i et par minutter, så det ikke brænder på. Det er vigtigt, at mel og smør lige får godt med varme i et par minutter, men ikke tager farve. Det fjerner smagen af mel.

2. Tilsæt nu mælken lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt, så der ikke kommer klumper i saucen. Når al mælken er brugt, tilsætter du revet ost og smager til med salt, peber, revet eller stødt muskatnød og lidt citronsaft.

3. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre