Blomme- og æblemarmelade med anis

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramæbler
  • 250 gramblommer
  • 200 gramsukker
  • 0.5 dlvand
  • 1 tskvanillesukker
  • 3 stkstjerneanis
  •  Atamon
  •  patentglas
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne blomme- og æblemarmelade smager virkelig godt og er super lækker i sensommeren og om efteråret, hvor der er er masser af frugt på træerne! Vi har tilsat anis, der giver den en nærmest mandelagtig lakridssmag. Du kan sagtens erstatte blommer med andre frugter, f.eks. ferskener eller pære. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i mindre stykker. Fjern kernerne og skær blommerne i mindre stykker.

2. Kog æbler og blommer i en gryde med låg sammen med sukker, vand, vanillesukker og stjerneanis, til konsistensen er som tynd marmelade - vær opmærksom på, at den bliver tykkere, når den køler af. Det tager ca. 15 minutter. Bliver marmeladen for fast, kan du tilsætte lidt mere vand.

3. Tilsæt evt. atamon efter anvisningen på posen eller flasken, hvis marmeladen skal holde i lang tid. Ellers hæld den varme marmelade på syltetøjsglas, der er skoldet i kogende vand først. Luk glassene og lad dem køle af.

4. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad børnene skære de skrællede æbler og blommer i små stykker. Brug f.eks. de smarte og sikre børneknive fra Kiddikutter eller Kinderkitchen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre