Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
25 min
Ventetid
0 min
En lækker dip til hjemmelavede tortillachips. Lavet med sorte bønner og toppet med friske tomater og forårsløg. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Tortillachips
- 4 stkfuldkornstortillas
- 2 spskolivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
- Bønnemos
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 0.5 spskstødt koriander
- 0.5 spskspidskommen
- 1 dåsesorte bønner på dåse
- Tomatsalsa
- 3 stktomater
- 2 stkforårsløg
- 0.5 pottepersille
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Tortillachips
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Klip tortillas i trekanter med en saks efter eget ønske. Fordel stykkerne på to bageplader beklædt med bagepapir og vend dem i olie og drys med salt.3
Bag tortillachipsene i ovnen i ca. 10 minutter til de er gyldne og sprøde.Bønnemos
4
Skræl løget og skær det i tern. Skræl hvidløgene og pres dem i en hvidløgspresser.5
Varm en pande med olivenolie op og steg løg og hvidløg. Tilsæt koriander og spidskommen. Lad det stege et par minutter. Tilsæt herefter drænede sorte bønner og lad det stege videre i ca. 5 minutter.6
Blend herefter mosen i en høj skål med en stavblender. Smag til med salt og peber.Tomatsalsa
7
Skyl tomaterne og skær dem i små tern. Skyl forårsløgene og skær top og bund af. Skær dem i små ringe. Skyl persillen og hak den fint. Bland tomat, forårsløg og persille med lidt olie og smag til med salt og peber. Server nachos med bønnemos og salsa. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pensle tortillapandekagerne og skylle grøntsagerne.
Ekstra smag: Top med færdig tacosauce.