Bønnemos med hjemmelavede tortillachips og tomatsalsa

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Tortillachips
  • 4 stkfuldkornstortillas
  • 2 spskolivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  • Bønnemos
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 dåsesorte bønner på dåse
  • Tomatsalsa
  • 3 stktomater
  • 2 stkforårsløg
  • 0.5 pottepersille
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Bønnemos med hjemmelavede tortillachips og tomatsalsa

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En lækker dip til hjemmelavede tortillachips. Lavet med sorte bønner og toppet med friske tomater og forårsløg. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Tortillachips
  • 4 stkfuldkornstortillas
  • 2 spskolivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  • Bønnemos
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 dåsesorte bønner på dåse
  • Tomatsalsa
  • 3 stktomater
  • 2 stkforårsløg
  • 0.5 pottepersille
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

Tortillachips

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Klip tortillas i trekanter med en saks efter eget ønske. Fordel stykkerne på to bageplader beklædt med bagepapir og vend dem i olie og drys med salt.

3. Bag tortillachipsene i ovnen i ca. 10 minutter til de er gyldne og sprøde.

Bønnemos

4. Skræl løget og skær det i tern. Skræl hvidløgene og pres dem i en hvidløgspresser.

5. Varm en pande med olivenolie op og steg løg og hvidløg. Tilsæt koriander og spidskommen. Lad det stege et par minutter. Tilsæt herefter drænede sorte bønner og lad det stege videre i ca. 5 minutter.

6. Blend herefter mosen i en høj skål med en stavblender. Smag til med salt og peber.

Tomatsalsa

7. Skyl tomaterne og skær dem i små tern. Skyl forårsløgene og skær top og bund af. Skær dem i små ringe. Skyl persillen og hak den fint. Bland tomat, forårsløg og persille med lidt olie og smag til med salt og peber. Server nachos med bønnemos og salsa. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pensle tortillapandekagerne og skylle grøntsagerne.

Ekstra smag: Top med færdig tacosauce.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre