Boghvedegrød

Ingredienser

( 1 portion )

  • 2 spskboghvedegryn
  • 5 gramhasselnødder eller mandler
  • 0.25 stkæble
  • 1.5 dlvand
  • 0.5 dlfærdigblandet modermælkserstatning
  • 1 tsksmør
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

OBS: Kan gives fra 4 mdr. og frem.

Denne boghvedegrød med hasselnødder og æble er god at give, når dit barn er parat til lidt mere tekstur i maden. Grøden er uden gluten. Varier grødtyperne så dit barn både får grød med gluten og uden gluten, da risikoen for glutenallergi hermed mindskes. Der er gluten i rug, byg, havre og hvede(herunder spelt). Der er ikke gluten i majs, hirse og boghvede. Opskriften er udviklet af specialist i mad og ernæring til børn, Kirsten Mikkelsen Ravnbøl. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Blend hasselnødder, ¼ æble med skræl og 0,5 dl vand til helt fint. Kom det i en lille gryde sammen med boghvedegryn og 1 dl vand. Bring langsomt i kog ved jævn varme, mens der røres. Lad grøden koge i sammenlagt 8 minutter til cremet, tyk og blød.

2. Tag gryden af varmen og tilsæt fedtstof og modermælkserstatning.

3. Smag på grøden om den skal have lidt sødme fra moset banan eller et bitte drys sukker.

4. Kom en lille portion grød i en skål, evt. sammen med det søde, og rør rundt. Server afkølet til spisetemperatur. Velbekomme!

Tip

Holdbarhed: Grødrester fra gryden uden modermælkserstatning kan gemmes på køl et døgns tid i en tætsluttende beholder. Kan også fryses i maksimum 1 måned. Før du giver grøden igen, bør den koges igennem og boble et par minutter. Tilsæt herefter modermælkserstatning. Tilsæt evt. lidt ekstra vand ved opvarmningen. Rester fra barnets tallerken kan ikke gemmes eller opvarmes igen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre