Boller i karry med ris - den klassiske opskrift

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  ris
  • 8 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 stkløg
  • 1 stkæg
  • 1 tsksalt
  • 400 gramhakket svinekød
  • 40 gramrasp
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 spskkarry
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Boller i karry med ris - den helt klassiske opskrift. Hvis du har lidt salat eller grønt i køleskabet, så server det som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt en anden gryde med vand og smuldrede bouillonterninger til at koge. Skræl løget og riv det på den grove side af et rivejern.

2. Rør løg, æg, salt, kød, rasp og friskkværnet peber sammen i en skål. Form små boller af farsen og lad dem simre i vandet, indtil de flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum evt. urenheder af med en ske undervejs. Kog gerne en lille prøvebolle for at smage til.

3. Tag bollerne op af vandet og læg dem i en skål. Tilsæt madlavningsfløde til kogevandet. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet. Husk, at sovsen bliver tykkere, når den begynder at koge. Du kan også ryste en jævning af mel og vand sammen og bruge den i stedet.

4. Tilsæt langsomt karryen rørt ud i lidt vand og smag til undervejs. Det er muligt, du skal tilsætte mere jævning, hvis saucen er for tynd - og mere karry, hvis du savner styrke. Smag til med salt og peber, læg bollerne tilbage i sovsen og varm op.

5. Server boller i karry med dampende varme ris. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at forme kødbollerne og smag sovsen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre