Bolognese med rødbede, svampe og forårsløg

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 5 stkforårsløg
  • 1 fedhvidløg
  • 250 gramchampignon
  • 10 stksyltede rødbeder
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1 spskpaprika
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano eller timian
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dlvand
  •  fuldkornspasta
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det lyder måske mærkeligt at komme syltede rødbeder i en bolognese, men det smager simpelthen SÅ godt! De giver et både sødt og syrligt twist til retten, som vores børn elsker. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl, rens og skær forårsløgene i ringe - brug også gerne de grønne toppe. Hak hvidløget fint. Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Hak rødbederne fint.

2. Brun forårsløg og hvidløg af i en stor dyb pande eller i en gryde i lidt olivenolie. Tilsæt champignoner og rør godt. Tilsæt hakket oksekød, paprika og rødbeder og lad hele molevitten blive godt brunt på alle sider.

3. Tilsæt nu hakkede tomater, oregano, tomatpuré og vand og lad bolognesen simre under låg, så længe du har tålmodighed til det. Minimum 10 minutter - gerne længere. Husk dog løbende at tjekke, om der er væde nok. Er bolognesen ved at koge tør, tilsætter du blot lidt vand.

4. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken.

5. Smag bolognesen til med salt og peber og server på toppen af den dampende varme pasta - evt. drysset med lidt revet ost og grønt, hvis du har det på lager. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn rense champignonerne og skære dem i kvarte. Hvis I har et forklæde (det bliver I glade for!), kan de også sagtens hakke rødbederne.

 
Slip for rødbedepletter på tøjet

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre