Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
5 min
Hvis din have også bugner med brombær, eller de er på tilbud i supermarkedet, så er marmelade en rigtig god måde at få dem brugt på. Vi bruger Melatin i opskriften, som er et sylte- og konserveringsmiddel, der fås i afdelingen med bageartikler i de fleste supermarkeder. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 grambrombær
- 300 gramsukker
- 0.5 spskvaniljesukker
- 0.5 spskrød melatin
- Atamon
- patentglas
Fremgangsmåde
1
Skyl forsigtigt brombærerne.2
Bring brombærerne i kog i en gryde uden låg sammen med sukker (gem 1 spsk sukker til senere) og vaniljesukker. Lad det småkoge i 5 minutter.3
Bland 1 spsk sukker med melatin og tilsæt det marmeladen under omrøring. Lad det koge videre i et par minutter.4
Tilsæt evt. Atamon efter anvisningen på posen eller flasken, hvis marmeladen skal holde i lang tid. Ellers hæld den varme marmelade på syltetøjsglas, der er skoldet i kogende vand først. Luk glassene og lad dem køle af.5
Brug marmeladen på boller, skyr eller som kompot til maden. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn plukke brombær i haven eller i naturen. De kan også røre i gryden og smage til.