Brombærmarmelade - den nemmeste udgave med vanillesukker

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 grambrombær
  • 300 gramsukker
  • 0.5 spskvanillesukker
  • 0.5 spskrød melatin
  •  Atamon
  •  patentglas
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hvis din have også bugner med brombær, eller de er på tilbud i supermarkedet, så er marmelade en rigtig god måde at få dem brugt på. Vi bruger Melatin i opskriften, som er et sylte- og konserveringsmiddel, der fås i afdelingen med bageartikler i de fleste supermarkeder. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl forsigtigt brombærerne.

2. Bring brombærerne i kog i en gryde uden låg sammen med sukker (gem 1 spsk sukker til senere) og vanillesukker. Lad det småkoge i 5 minutter.

3. Bland 1 spsk sukker med melatin og tilsæt det marmeladen under omrøring. Lad det koge videre i et par minutter.

4. Tilsæt evt. Atamon efter anvisningen på posen eller flasken, hvis marmeladen skal holde i lang tid. Ellers hæld den varme marmelade på syltetøjsglas, der er skoldet i kogende vand først. Luk glassene og lad dem køle af.

5. Brug marmeladen på boller, skyr eller som kompot til maden. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn plukke brombær i haven eller i naturen. De kan også røre i gryden og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre