Klassisk brunsviger

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Dejen
  • 150 gramsmør
  • 2 dlmælk
  • 50 gramgær
  • 80 gramsukker
  • 0.5 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 600 gramhvedemel
  • Remonce
  • 150 gramsmør
  • 200 grambrun farin
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Klassisk brunsviger

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Brunsviger! Den lækreste danske kageklassiker. Der findes utallige variationer, og her har vi lavet den helt klassiske udgave med MASSER af smør, snask og remonce. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Dejen
  • 150 gramsmør
  • 2 dlmælk
  • 50 gramgær
  • 80 gramsukker
  • 0.5 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 600 gramhvedemel
  • Remonce
  • 150 gramsmør
  • 200 grambrun farin

Fremgangsmåde

Dejen

1. Skær smørret i mindre stykker og smelt det i en gryde eller i en glasskål i mikroovnen. Husk låg da det kan sprøjte ret kraftigt.

2. Tilsæt herefter mælken, så blandingen bliver lun og smuldr gæren i, til den er opløst. Tilsæt sukker, salt og æg og rør godt. Tilsæt til sidst melet og rør sammen til en smidig dej. Lad det hæve under et klæde i ca. 1 time.

Remonce

3. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.

4. Når dejen er hævet, smelter du smørret til remoncen i en gryde sammen med brun farin. Det er vigtigt, at det ikke koger. Det skal blot være lunt men flydende.

5. Rul dejen ud, så den kan være i en bradepande eller en stor bageform - ca. 30x35 cm. Smør formen med smør. Læg dejen over i bageformen og lav fordybninger i dejen med våde fingre (det er her alt den lækre remonce kommer til at gemme sig).

6. Hæld remoncen over i et jævnt lag. Lad brunsvigeren hæve yderligere i en time og så skal den endelig bages i ca. 20 minutter. Lad kagen køle lidt af inden servering.

7. Juhuu, så må der guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre dejen sammen og lave fordybninger til remoncen. De kan også sagtens røre i gryden og lave remoncen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre