Bruschetta, melon og parma

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 6 stktomater
  • 3 kuglermozzarella
  • 2 stkgroft flute
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkmelon- gerne netmelon
  • 140 gramparma- eller serranoskinke
  • 1 pottefrisk basilikum
  •  salt- gerne flagesalt
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Brød, tomat, mozarella, melon og parma! Det her er nok den absolut mest simple (og italienske) aftensmad, der findes. Men det smager forrygende - særligt i solen på terrassen om sommeren. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Fyr op under grillen - elle tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Vask tomaterne og skær dem i tern. Skær mozzarellaen i skiver og stil begge dele til side.

3. Skær brødet i skiver og pensl dem med olivenolie på begge sider. Grill brødene til de er blevet fint lysbrune og har fået striber på begge sider. Men hold øje - det går pludselig stærkt. Laver du brødene i ovnen, skal de have 5-10 minutter, til de har fået en let lysebrun overflade men stadig er bløde i midten.

4. Flæk et hvidløgsfed og gnid brødene med hvidløget. Top med mozzarella i skiver, tomater, lidt salt og evt. lidt grønt på toppen, hvis du synes.

5. Skær melonen i passende både og skær skrællen fra. Vikl et stykke parma om hver båd.

6. Server de lune bruschettaer med de parmasvøbte melonbåde - gerne på terrassen, i gården eller på altanen!

7. Velbekomme :o)

Tip

Er ungerne endnu ikke så super trænede i det ærkeitalienske køkken, så server brød, parma, melon, tomat m.m. for sig på små fade. Så kan forældrene køre den klassiske version, mens ungerne kan sammensætte deres egen aftensmad.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre