Burgerboller med fuldkorn

Ingredienser

(10 stk )

  • 50 gramgær
  • 3 dlmælk
  • 25 gramrørsukker
  • 100 gramfuldkornshvedemel
  • 450 gramhvedemel
  • 25 gramsmørblødt
  • 1 tsksalt
  • 50 gramsesamfrø
  • 1 stkæg- til pensling
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hjemmelavede burgere er en favorit hos stort set alle børn - og voksne! Og disse burgerboller er prikken over i'et.

Fremgangsmåde

1. Lun mælken til den er lillefingervarm, hæld den i en skål eller en røremaskine sammen med rørsukker og opløs gæren heri.

2. Tilsæt fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelet og rør et par minutter.

3. Tilsæt smør, salt og resten af melet lidt efter lidt. Rør eller ælt, indtil dejen er smidig og slipper skålen. Det kan være, at du skal tilsætte lidt mere vel, hvis dejen hænger ved.

4. Del dejen i 8 stykker, ælt dem godt og form dem til boller.

5. Placer bollerne på to bageplader med bagepapir - fire på hver - og læg endnu et stykke bagepapir over bollerne. Tryk bollerne flade ved at presse en bageplade ned over bagepapiret og bollerne. De skal være ca. 10-12 cm. i diameter.

6. Lad bollerne hvile i 60 min. og tænd ovnen på 200 grader varmluft.

7. Pensl bollerne med sammenspisket æg og drys med sesam.

8. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 min., eller til de er gyldne.

Tip

Børn og burger rimer (næsten)! Lad ungerne være med i køkkenet og lave deres egne boller. Og husk - du bestemmer, hvordan dine burgerboller skal se ud, dine børn bestemmer, hvordan deres skal se ud... :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre