Butterdejsreder med laksesalat, æg og dild - perfekt til påske

Ingredienser

( 8 stk. )

  • Butterdejsreder
  • 1 stkbutterdej i rulle
  • 1 stkæg
  • Fyld og tilbehør
  • 2 stkæg
  • 125 gramvarmrøget laks
  • 0.5 dlcreme fraiche 18%
  • 2 spskmayonnaise
  • 1 spskkapers
  • 0.5 pottedild
  • 0.5 stkrødløg
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Små fine butterdejsreder med laksefyld. De er perfekte at servere som forret til påskefrokosten. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Butterdejsreder

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Rul butterdejen ud. Udstik 16 runde stykker med et glas eller rund udstikker (ca. 10-12 cm). Udstik herefter otte af de runde stykker med et mindre rundt glas eller udstikker på 7-8 cm, så det bliver ringe. Pisk ægget sammen og pensl bunden og læg en rund ring ovenpå. Pensl herefter resten af reden.

3. Bag rederne i 15-20 minutter, til de er let gyldne på toppen. Lad dem herefter køle af.

Fyld og tilbehør

4. Kog æggene i ni minutter og overhæld dem herefter med koldt vand.

5. Kom varmrøget laks, creme fraiche, mayonnaise, kapers, skyllet dild og løg i en minihakker. Giv hele molevitten en ordentlig snurretur.

6. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

7. Fyld rederne med laksesalat, en kvart skive æg og dild på toppen.

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad ungerne udstikke butterdejsstykkerne. De kan også komme det hele i minihakkeren - husk at der ikke må være strøm på imens! Lad dem også presse saften fra citronen og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre