Caesarsalat med kylling og parma

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkgroft flute
  • 100 gramparmaskinke eller bacon
  • 400 gramkyllingefilet
  • 1 stkromainesalat
  •  salt
  •  peber
  • Dressing
  • 4 stkpasteuriserede æggeblommer
  • 1/2 dlolivenolie
  • 1 fedhvidløg
  • 50 gramparmesan
  • 1/2 stkcitron
  • 3 stkansjosfileter i olie- kan udelades
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Ceasarsalaten har altså ikke noget med Julius Cæsar at gøre - men den smager kejserligt (!). Her er den serveret med kylling og den helt klassiske dressing, som egentlig er med ansjoser. Men har du ikke lige dem svømmende i køleskabet, så kan du sagtens lave dressingen uden! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og skær 1/4 af flutet i små terninger. Vend dem med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. ti minutter, eller til de er sprøde og lækre. Vend dem undervejs. Skru derefter varmen ned til 185 grader.

2. Imens brødcroutonerne bager, laver du resten. Begynd med at stege parma (eller bacon) på en kold, tør pande. Tænd for varmen, lad parmaen stege og læg den til afdrypning på lidt køkkenrulle.

3. Brun nu kyllingefileterne i fedtet på samme pande. Krydr med salt og peber og steg dem færdige i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gennemstegte.

4. Skyl imens salaten og riv den i grove stykker i en skål. Lav den særlige dressing ved at blende pasteuriserede æggeblommer, olivenolie, hvidløg, halvdelen af parmesanen, lidt citronsaft og, hvis du har det, ansjosfileterne. Smag til og tilsæt evt. mere parmesan og citronsaft, hvis du synes. Lun resten af flutet i ovnen.

5. Bland salaten med dressingen. Skær kyllingen i skiver og læg dem på toppen sammen med brødcroutoner, parma brækket i stykker og resten af parmesanen, som du høvler med en kartoffelskræller el. lign., lige inden servering. Velbekomme :o)

Tip

Ceasarsalat i børneudgave Det er langt fra alle unger, der endnu er de store salatspisere. Men en rigtig god måde at introducere dem til salat er ved at servere de enkelte ingredienser i små skåle eller skilt ad på tallerkenen. Så kan de selv vælge det, de har lyst til. Og så kan du lave små regler om, at de skal smage en enkelt ny ting hver gang, I spiser salat. Sådan her ser vores ceasarsalat f.eks. ud, når den bliver indtaget af vores 3-årige datter.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre