Cæsarsalat med kylling, parmesanost, croutoner og dressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Salat
  • 4 skivefuldkornstoastbrød
  • 350 gramkyllingeinderfilet
  • 1 stkromainesalat
  • 50 gramparmesan
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  • Dressing
  • 80 grampasteuriserede æggeblommer
  • 0.5 dlolivenolie
  • 0.5 fedhvidløg
  • 0.5 stkcitron
  • 1 spskkapers
  • 1 spskøsterssauce
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Cæsarsalat med kylling, parmesanost, croutoner og dressing

I samarbejde med

Her har vi lavet en (næsten) klassisk cæsarsalat med kylling, parmesanost og croutoner. Dressingen har vi lavet lidt anderledes med kapers og østerssauce i stedet for ansjoser, der ikke kan fås alle steder. Har du ansjoser på lager, kan du sagtens bruge dem. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Salat
  • 4 skivefuldkornstoastbrød
  • 350 gramkyllingeinderfilet
  • 1 stkromainesalat
  • 50 gramparmesan
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  • Dressing
  • 80 grampasteuriserede æggeblommer
  • 0.5 dlolivenolie
  • 0.5 fedhvidløg
  • 0.5 stkcitron
  • 1 spskkapers
  • 1 spskøsterssauce

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 190 grader varmluft og skær toastskiverne i små terninger. Vend dem med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. ti minutter, til de er sprøde og lækre. Vend dem undervejs.

2. Brun kyllingefileterne af i olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Krydr med salt og peber og steg dem færdige i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gennemstegte.

3. Skyl imens salaten, riv den i grove stykker og læg det i en skål.

4. Lav den særlige cæsardressing ved at blende pasteuriserede æggeblommer, olivenolie, hvidløg, lidt citronsaft, kapers og østersauce. Smag til med citronsaft, salt og peber.

5. Bland salaten med dressingen. Skær kyllingen i skiver og læg dem på toppen sammen med brødcroutoner, parmesanen, som du høvler med en kartoffelskræller el. lign., lige inden servering. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære toastbrødet i tern. De kan også hjælpe med at røre dressingen og smage den til.

Mere smag: Du kan også tilsætte stegt bacon, tomater og andre grøntsager til salaten.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre