Calzoneblomst - det lækreste brød med pesto

Ingredienser

( ca. 30 styk )

  • 4 dlkoldt vand
  • 1 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 2 spakolivenolie
  • 200 gramrugmel
  • 500 gramhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 130 gramrød pesto
  • 75 gramrevet ost
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 stkæg
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En calzoneblomst - det lyder da ret smukt, ik'? Og den smager virkelig godt! Forestil dig en nem opskrift på calzonepizza, som du twister, så det ligner en blomst. Det er slet ikke svært, og den vil helt klart imponere ungerne. Husk at se vores lille video, der viser, hvordan du folder den. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Bland koldt og kogende vand sammen i en skål sammen med gær og olie. Tilsæt rugmel, hvedemel og salt og ælt dejen, til den er smidig. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen klistrer.

2. Del dejen i to stykker og rul hver del ud i cirkler på ca. 40 cm i diameteren. Læg den ene del på en bageplade med bagepapir. Smør et godt lag pesto på og drys med revet ost og oregano.

3. Læg den anden del over som et låg. Tag en kop og tryk den ned i midten, så du kan se omridset af koppen i dejen. Skær nu 16 strimler fra kanten af koppen til kanten af dejen. Sno hver dejstrimmel et par gange, så de "twister".

4. Lad dem hæve i 30 minutter under et klæde og opvarm imens ovnen til 200 grader varmluft.

5. Pensl forsigtigt dejen med sammenpisket æg og bag calzoneblomsten i 15-20 minutter, til den er let gylden på toppen.

6. Så må der guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til børnene: Lad dine børn være med til at smøre pesto på pizzaen og drysse med ost og oregano. De kan også sagtens være med til at lave dejen.

Skal det gå lidt hurtigere, kan du også sagtens købe to færdiglavede pizzabunde i supermarkedet.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre