Chili con pollo med ris og creme fraiche - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 800 gramkyllingeinderfilet
  • 2 dåsekidneybønner
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spskspidskommen
  • 1 spskstødt koriander
  • 0.5 tskstødt kanel
  • 1 tskkakaopulver
  • 150 gramløse majs
  • 2 dlcreme fraiche 18%
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  tørret chili
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Chili con pollo med ris og creme fraiche - til to dage

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Chili con carne er normalt med oksekød, men i dag har vi byttet den ud med kylling (aka. pollo) og krydret den med lækre krydderier - og bare rolig kakao og kanel er ikke mærkeligt! Det smager faktisk overraskende godt i denne ret..vi serverer retten med ris - vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid, creme fraiche og majs. Husk at gemme resterne til fyld i tortillas i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 800 gramkyllingeinderfilet
  • 2 dåsekidneybønner
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spskspidskommen
  • 1 spskstødt koriander
  • 0.5 tskstødt kanel
  • 1 tskkakaopulver
  • 150 gramløse majs
  • 2 dlcreme fraiche 18%
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  tørret chili

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg og hvidløg fint. Rens og skyl peberfrugterne og skær dem i tern. Skær kyllingen i små stykker. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Steg nu løg og hvidløg i i lidt olivenolie i en gryde eller dyb pande. Tilsæt peberfrugt og kyllingekød og steg i et par minutter, til kødet har taget farve.

4. Tilsæt kidneybønner, hakkede tomater, tomatpuré, spidskommen, stødt koriander, kanel og kakaopulver (modellen uden sukker!) og bring hele molevitten i kog. Lad det simre så længe, du (og ungerne) har tålmodighed til. Gerne 10 minutter eller mere. Husk blot at røre undervejs og sørge for, at gryden ikke steger tør.

5. Smag til med chili, salt og peber og server retten med ris toppet med majs og creme fraiche. Da chili kan variere meget i styrke og da de fleste børn synes det er stærkt, anbefaler vi, at I smager til med ganske lidt chili. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet:  Lad dine børn rense og skylle peberfrugterne og skære det hele i tern. De er også mestrer i at røre i gryden!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre