Chili sin carne med ris - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 250 gramchampignon
  • 1 stkknoldselleri
  • 2 stkløg
  • 1  spskpaprika
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 140 gramtomatpuré
  • 2 dåsekidneybønner
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 0.5 spsktørrede koriander
  • 6 stklaurbærblad
  • 300 gramløse majs
  • 2 stkavocado
  •  tortillachips med fuldkorn
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  •  salt
  •  peber
  •  tørret chili
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Frygt ej! Selvom der er skruet helt ned for kød og chili, er der skruet helt op for smag og grøntsager. Denne udgave af den klassiske con carne er 100 % vegetarisk og smager fantastisk. Kødet erstattes af lækre hakkede grøntsager og chilien drysses på efter smag. Opskriften er beregnet til to dage, så gem resterne til fyld i wraps dagen derpå. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Rens og skyl champignonerne, skræl selleriet og pil løgene. Skær alle grøntsagerne i grove tern og giv dem en ordentlig snurretur i en blender eller minihakker.

3. Steg paprikaen af i lidt olivenolie i en stor gryde. Tilsæt grøntsagerne og steg videre i fem minutter. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, drænet kidneybønner, resten af krydderierne og laurbærbladene.

4. Lad det det hele simre i 15 min., og smag til med salt og peber. Har du god tid, så lad retten simre længere. Det giver kun mere smag.

5. Servér sin carnen med ris, løse majs, avocado, tortilla chips, creme fraiche og chili som topping.

6. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme resterne til fyld i lune wraps i morgen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre