Chocolate chip cookies med hasselnødder

Sponsoreret af:  

Ingredienser

( 20 styk )

  • 220 gramLurpak smør
  • 130 gramsukker
  • 150 grambrun farin
  • 2 stkæg
  • 330 gramhvedemel
  • 1 tskbagepulver
  • 1 tsksalt
  • 1 tskvanillesukker
  • 150 gramchokoladeknapper
  • 100 gramhasselnødder
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Tryk her og se videoen hvor vi laver opskriften fra start til slut for børn. Chocolate chip cookies er super nemme at lave. Også for børn - evt. med lidt assistance fra mor og far. Denne version med masser af chokolade og hakkede hasselnødder er farligt vanedannende - og de er sprøde og bløde på den helt rigtige måde. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Tag smørret ud af køleskabet, så det får stuetemperatur. Har du travlt, kan du skære det i mindre stykker og giver det 5-10 sekunder på lav effekt i mikroovnen.

2. Rør nu smørret godt sammen med sukker og brun farin - med en elpisker eller din helt egen rugbrødsmotor. Tilsæt æg og rør det hele godt sammen til en ensartet masse.

3. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål: Mel, bagepulver, vaniljesukker og salt. Bland det godt sammen med smørblandingen.

4. Hæld hasselnødderne i en frysepose og find en tung genstand i køkkenet: En kødhammer, en morter, en pande eller ungernes sparegris lige efter jul eller fødselsdag - men sørg lige for, at den ikke er af keramik..! Knus nødderne groft eller giv dem en hurtig tur i en minihakker. De skal være grove og må ikke blive for finthakkede.

5. Bland hasselnødder og chokoladeknapper i dejen.

6. Form kugler af dejen på størrelse med en bordtennisbold og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir - der skal være god afstand mellem dem, da de flyder en del ud.

7. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter og lad dem køle af, så de bliver sprøde.

8. SÅ må der guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre dejen sammen. De kan også knuse hasselnødderne i posen og forme cookiesene. Foto: Barcin

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre