Chokolade fondant med peanutbuttercreme

Sponsoreret af:  

Ingredienser

( 8 stk. )

  • 150 gramLurpak smør
  • 150 grammørk chokolade
  • 120 grampasteuriserede æggehvider
  • 120 grampasteuriserede æggeblommer
  • 150 gramsukker
  • 150 gramhvedemel
  • 1 tskvanillesukker
  • 75 grampeanutbutter
  •  lurpak spray
  •  is
  •  årstidens bær
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Chokoladefondant er en klassiker med det blødende "chokoladehjerte". Her har vi lavet en ny og super lækker udgave med den blødeste peanutbuttercreme. Glæd dig til synet, når det flyder ud med chokolade og peanutbutter - det ser SÅ syndigt og lækkert ud. Og det allerbedste? Den er super nem at lave. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt chokoladen i stykker. Lad blandingen køle af.

2. Hæld hvider og blommer i en skål og pisk det godt sammen med sukker.

3. Bland smør- og chokoladeblandingen sammen med æggeblandingen. Det er vigtigt, at chokoladen ikke er varm, når den blandes med æggene.

4. Bland mel og vanillesukker sammen, tilsæt det til chokoladeblandingen og rør sammen til en ensartet masse.

5. Spray dine forme med Lurpak spray. Hæld dej i formene, så de er halvt fyldte. Læg en teskefuld peanutbutter i midten og hæld kagedej oven på, så formen er 2/3 fyldt. Stil formene i køleskabet lige indtil de skal bages - husk endelig først at bage dem lige inden, de skal serveres.

6. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Bag de små fine kager i 9-12 minutter. Pas på ikke at give dem for meget! De skal være faste udenpå, men bløde indeni.

7. Vend formene på hovedet, så de nemt falder ud - kør evt. forsigtigt med en kniv rundt langs kanten, så de slipper helt. Server straks med en kugle is og bær.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at knække chokoladen, som skal ned i gryden. De kan også piske æg og sukker sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre