Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her har vi lavet en nem og lækker ret med citronmarinerede kyllingefileter, rodfrugter og kartofler vendt med timian. Vi serverer retten med en lækker dressing af creme fraiche, mayonnaise og frisk basilikum. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 400 gramrodfrugtmix
- 1 spsktørret timian
- 450 gramkyllingefilet
- 1 stkcitron
- 1 pottefrisk basilikum
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- 2 spskmayonnaise
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.2
Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend kartoffelbådene sammen med rodfrugter, timian, olivenolie, salt og peber og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.3
Skær kyllingefileterne i halve og vend dem sammen med citronskal, olivenolie, salt og peber. Fordel kyllingestykkerne ovenpå rodfrugterne og kartoflerne og bag det hele i ovnen i ca. 25 min.4
Skyl basilikum og hak det fint. Vend basilikum sammen med creme fraiche, mayonnaise og smag til med citronsaft, salt og peber.5
Server den saftige citronkylling med rodfrugter og kartoffelbåde og basilikumdressing som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn plukke basilikum og røre dressingen sammen.