Citronkylling med rodfrugter, kartoffelbåde og basilikumdressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 400 gramrodfrugtmix
  • 1 spsktørret timian
  • 450 gramkyllingefilet
  • 1 stkcitron
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 2 spskmayonnaise
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en nem og lækker ret med citronmarinerede kyllingefileter, rodfrugter og kartofler vendt med timian. Vi serverer retten med en lækker dressing af creme fraiche, mayonnaise og frisk basilikum. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend kartoffelbådene sammen med rodfrugter, timian, olivenolie, salt og peber og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

3. Skær kyllingefileterne i halve og vend dem sammen med citronskal, olivenolie, salt og peber. Fordel kyllingestykkerne ovenpå rodfrugterne og kartoflerne og bag det hele i ovnen i ca. 25 min.

4. Skyl basilikum og hak det fint. Vend basilikum sammen med creme fraiche, mayonnaise og smag til med citronsaft, salt og peber.

5. Server den saftige citronkylling med rodfrugter og kartoffelbåde og basilikumdressing som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn plukke basilikum og røre dressingen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre