Citrontrøfler med hvid chokolade - kun fire ingredienser

Ingredienser

( 20 stk. )

  • 200 gramhvid chokolade
  • 0.5 dlpiskefløde
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 20 gramflormelis
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Citrontrøfler har en fløjlsblød konsistens og en perfekt balance mellem den søde chokolade og syre fra citronen. Trøflerne trilles i flormelis. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Bræk chokoladen i mindre stykker. Opvarm fløden i en gryde under omrøring. Fløden skal bare være varm, ikke koge. Sluk for varmen og tilsæt chokoladen, reven citronskal og saften fra citronen. Rør godt til chokoladen er smeltet og du har en samlet masse.

2. Hæld massen i en skål. Sæt den i køleskabet i 2-3 timer eller i fryseren i 1-2 timer.

3. Når chokolademassen er blevet hård, bruger du en ske til at grave choko-massen ud til en kugle på størrelse med en stor glaskugle. Tril den rund i hånden - men ikke for lang tid, da chokoladen så smelter. Rul kuglerne i flormelis og stil dem på køl i ca. en halv time.

4. Så må der ENDELIG guffes - og de er ventetiden værd, tro os! Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at brække chokoladen i stykker og komme alle ingredienser i gryden og røre rundt. De kan også trille trøflerne og vende dem i flormelis.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre