Cookiekage med chokolade

Sponsoreret af:  

Ingredienser

( 1 stk. )

  • 200 gramLurpak smør
  • 5 ægæg
  • 200 gramsukker
  • 200 grambrun farin
  • 0.5 spskvanillesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 0.5 tskbagepulver
  • 200 gramhvedemel
  • 200 grammørk chokolade
  • 75 gramchokoladeknapper
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Elsker du også cookies? Så forestil dig en KÆMPE cookie med masser af chokolade.. Mums! Den er både blød, svampet og smager fantastisk, og vi tør (næsten) godt garantere, at dine gæster vil spørge efter opskriften, når de har smagt den. Kagen kan i øvrigt sagtens bages dagen før, den skal serveres. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft og smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen.

2. Pisk æg, sukker og brun farin sammen i en skål. Bland vanillesukker, salt, bagepulver og hvedemel sammen og tilsæt det til æggeblandingen og rør godt, til du har en samlet masse. Tilsæt det smeltede smør og rør det hele sammen.

3. Hak chokoladen groft og vend den i dejen.

4. Hæld dejen i en smurt rund bageform med en diameter på ca. 25 cm. og bag den i 35-40 minutter - eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i den med en strikkepind. Herefter hælder du chokoladeknapperne over.

5. Lad cookiekagen køle lidt af (selvom det er svært at vente), befri den fra springformen og SÅ må der smovses - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre æg, sukker og brun farin sammen. De kan også hakke chokolade og komme chokoladeknapper på kagen - men lad en voksen tage den ud af ovnen, så ingen brænder sig.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre