Cornflakespanerede rødspætter med citronkartofler og bagte grøntsager

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stkrødløg
  • 400 gramfrosne bønner
  • 750 gramkartofler
  • 200 gramcornflakes
  • 1 stkæg
  • 225 gramrødspættefileter
  • 1 stkøkologisk citron
  • 3 spskkarry- og mangodressing
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Rødspætter paneret i cornflakes bliver knasende sprøde og smager super godt. Vi serverer retten med citronkartofler, mango- karrydressing og bagte bønner og rødløg. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skær rødløget i halve, smør dem med olie på toppen og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend bønnerne i olie og læg dem på samme bageplade som løgene. Bag dem i 20-25 minutter.

3. Skrub kartoflerne og skær de store i halve. Kog dem i saltet vand til de er møre. Du kan tjekke, om de er møre ved at stikke en gaffel i dem. Når kartoflerne slipper, er de færdige.

4. Kom cornflakes i en pose og lad ungerne give dem en ordentlig byge velrettede håndkantsslag! Bland nu cornflaksene med salt og peber og hæld dem ud på en flad tallerken.

5. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Hvis rødspætterne er store, så halver dem og vend dem først i æg, så det er godt fordelt på alle stykker. Vend dem herefter i de knuste cornflakes. Steg dem på en pande i olivenolie.

6. Riv skallen af den skyllede citron og bland skallen med saften fra citronen, lidt olivenolie, salt og peber. Bland citrondressingen med kartoflerne eller hæld den i en skål, hvis ikke alle om bordet bryder sig om citronkartofler.

7. Server de knasende rødspætter med citronkartofler, karry- og mangodressing og bagte bønner og løg. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad ungerne knuse cornflakesene i posen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre