Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her har vi lavet en dejlig cremet blomkålssuppe. Vi serverer suppen med æbletern og saltristede græskarkerner på toppen. Velbekomme!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkblomkål
- 350 gramkartofler
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 7 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 4 stkæbler
- 60 gramgræskarkerner
- 1 spskvand
- 2.5 dlmadlavningsfløde 4 %
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skyl blomkålen og pluk den i små buketter. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak dem groft.2
Varm en gryde op med olivenolie og svits blomkålsbuketter, kartofler, løg og hvidløg. Tilsæt vand og bouillon og lad det hele simre under låg i ca. 20 min.3
Skyl æblerne og skær dem i tern.4
Vend græskarkernerne med 1 spsk. vand og drys med salt. Varm en pande op og rist græskarkernerne i et par minutter.5
Blend suppen helt glat med en stavblender eller en almindelig blender. Tilsæt madlavningsfløden og varm suppen op. Smag til med salt og peber.6
Server blomkålssuppen i skåle og top med æbletern og saltristede græskarkerner. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle kartoflerne og skylle æblerne.
Ekstra smag: Top med friskhakket timian.