Cremet blomkålssuppe med æbletern og saltristede græskarkerner

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkblomkål
  • 350 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 stkæbler
  • 60 gramgræskarkerner
  • 1 spskvand
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 4 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Cremet blomkålssuppe med æbletern og saltristede græskarkerner

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Her har vi lavet en dejlig cremet blomkålssuppe. Vi serverer suppen med æbletern og saltristede græskarkerner på toppen. Velbekomme!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkblomkål
  • 350 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 stkæbler
  • 60 gramgræskarkerner
  • 1 spskvand
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 4 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skyl blomkålen og pluk den i små buketter. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak dem groft.

2. Varm en gryde op med olivenolie og svits blomkålsbuketter, kartofler, løg og hvidløg. Tilsæt vand og bouillon og lad det hele simre under låg i ca. 20 min.

3. Skyl æblerne og skær dem i tern.

4. Vend græskarkernerne med 1 spsk. vand og drys med salt. Varm en pande op og rist græskarkernerne i et par minutter.

5. Blend suppen helt glat med en stavblender eller en almindelig blender. Tilsæt madlavningsfløden og varm suppen op. Smag til med salt og peber.

6. Server blomkålssuppen i skåle og top med æbletern og saltristede græskarkerner. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle kartoflerne og skylle æblerne.

Ekstra smag: Top med friskhakket timian.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre