Cupcakes med appelsin og chokoladefrosting

Ingredienser

( 12 stk. )

  • Kagedej
  • 125 gramhvedemel
  • 165 gramsukker
  • 0.5 tskbagepulver
  • 2 tskvaniljesukker
  • 0.25 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlkærnemælk
  • 0.5 dlsolsikkeolie
  • 1 stkøkologisk appelsin
  •  muffinforme
  • Top og frosting
  • 100 gramsmør
  • 200 gramflormelis
  • 2 spskkakaopulver
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 200 gramflødeost naturel
  •  valgfri krymmel
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Cupcakes med appelsin og chokoladefrosting

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Vi har lavet de lækreste saftige cupcakes med appelsin, der toppes med chokoladefrosting og valgfri krymmel. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kagedej
  • 125 gramhvedemel
  • 165 gramsukker
  • 0.5 tskbagepulver
  • 2 tskvaniljesukker
  • 0.25 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlkærnemælk
  • 0.5 dlsolsikkeolie
  • 1 stkøkologisk appelsin
  •  muffinforme
  • Top og frosting
  • 100 gramsmør
  • 200 gramflormelis
  • 2 spskkakaopulver
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 200 gramflødeost naturel
  •  valgfri krymmel

Fremgangsmåde

Muffins

1. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.

2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål: Mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt.

3. Bland alle de våde ingredienser i en anden skål: Æg, kærnemælk og solsikkeolie. Riv den skyllede appelsin på den fine side af et rivejern og tilsæt den til væsken. Tilsæt også saften fra appelsinen - der skal helst blive ca. 0.5 dl appelsinsaft. Pisk det godt sammen og tilsæt herefter de tørre ingredienser. Pisk nu derudaf i 2-3 minutter.

4. Fordel dejen i muffinforme - fyld dem ca. 2/3 op. Bag muffinsene i 20-25 minutter til der ikke hænger dej fast, når du prikker i dem med en strikkepind. Tag herefter kagerne ud af ovnen og lad dem køle af.

5. Imens kagerne bager, laver du frostingen klar.

Top og frosting

6. Skær smørret i mindre stykker og pisk det blødt. Sigt flormelis, kakaopulver og vaniljesukker i skålen med smør og pisk til en samlet masse. Tilsæt flødeost og pisk det i smørblandingen, til der ikke er flere klumper i.

7. Hæld frostingen i en sprøjte- eller frysepose med en stjerneformet tyl. Stil det på køl i 10 minutter. Sprøjt frostingen på kagerne og pynt med valgfrit krymmel.

8. Stil kagerne på køl indtil servering. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at hælde alle ingredienser i skålen. De kan også piske dejen sammen, piske smør og blande frosting.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre