Cupcakes med appelsin og chokoladefrosting

Ingredienser

( 12 stk. )

  • Kagedej
  • 125 gramhvedemel
  • 165 gramsukker
  • 0.5 tskbagepulver
  • 2 tskvanillesukker
  • 0.25 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlkærnemælk
  • 0.5 dlsolsikkeolie
  • 1 stkøkologisk appelsin
  •  muffinforme
  • Top og frosting
  • 100 gramsmør
  • 200 gramflormelis
  • 2 spskkakaopulver
  • 0.5 spskvanillesukker
  • 200 gramflødeost naturel
  •  valgfri krymmel
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet de lækreste saftige cupcakes med appelsin, der toppes med chokoladefrosting og valgfri krymmel. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Muffins

1. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.

2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål: Mel, sukker, bagepulver, vanillesukker og salt.

3. Bland alle de våde ingredienser i en anden skål: Æg, kærnemælk og solsikkeolie. Riv den skyllede appelsin på den fine side af et rivejern og tilsæt den til væsken. Tilsæt også saften fra appelsinen - der skal helst blive ca. 0.5 dl appelsinsaft. Pisk det godt sammen og tilsæt herefter de tørre ingredienser. Pisk nu derudaf i 2-3 minutter.

4. Fordel dejen i muffinforme - fyld dem ca. 2/3 op. Bag muffinsene i 20-25 minutter til der ikke hænger dej fast, når du prikker i dem med en strikkepind. Tag herefter kagerne ud af ovnen og lad dem køle af.

5. Imens kagerne bager, laver du frostingen klar.

Top og frosting

6. Skær smørret i mindre stykker og pisk det blødt. Sigt flormelis, kakaopulver og vanillesukker i skålen med smør og pisk til en samlet masse. Tilsæt flødeost og pisk det i smørblandingen, til der ikke er flere klumper i.

7. Hæld frostingen i en sprøjte- eller frysepose med en stjerneformet tyl. Stil det på køl i 10 minutter. Sprøjt frostingen på kagerne og pynt med valgfrit krymmel.

8. Stil kagerne på køl indtil servering. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at hælde alle ingredienser i skålen. De kan også piske dejen sammen, piske smør og blande frosting.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre