Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
45 min
Ventetid
0 min
En lækker forret eller hovedret med laks når der skal kræses lidt ekstra for gæsterne. Dampet laks med skæl af radiser, skilt persilleolie og dampede forårsløg. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramsmå kartofler
- 6 stkforårsløg
- 600 gramlaksefileter
- 2 fedhvidløg
- 0.5 stkcitron
- 1 pottepersille
- 1 dlolivenolie
- 1 bundtradiser
- 2.5 dlpiskefløde
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Skyl kartoflerne og kog dem møre i saltet vand. Skær top og bund af forårsløgene og læg dem til side.2
Del laksen i portioner efter smag, behag og behov og krydr dem med salt og peber. Læg dem herefter i en pande med bagepapir i bunden.3
Kom fintsnittet hvidløg, citronsaft og lidt vand i panden. Vandet skal dække ca. en cm af fisken. Læg låg på og tænd for varmen.4
Damp fisken i fem-10 minutter, til den giver lidt efter, når du trykker på den.5
Skyl og blend persillen med olivenolien og smag til med salt og peber.6
Skyl og skær radiserne helt tyndt på et mandolinjern eller med en meget skarp kniv. Pas på fingrene!7
Læg radiseskiverne taglagt på hvert stykke laks som på billedet. Tag laksen op og hold den varm - lad kogelagen blive i panden.8
Damp nu forårsløgene i et par minutter i samme kogelage som laksen.9
Når løgene er møre tages de op og holdes varme. Tilsæt fløde til kogelagen og kog op til den tykner let. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.10
Kom lidt af persilleolien i sovsen og pisk forsigtigt, så den skiller let.11
Server laksen på den skilte sovs med de dampede forårsløg og kartoflerne i en skål ved siden af. Velbekomme!