De fineste burgermuffins - perfekte til børnefødselsdagen

Ingredienser

( Ca. 12 stk. )

  • 250 gramsmør
  • 4 stkæg
  • 300 gramhvedemel
  • 1 tskbagepulver
  • 2 tskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 200 gramsukker
  • 1 spskkakaopulver
  • 2 spskmælk
  • 200 gramgrønne vingummier
  • 160 gramkarameller
  • 150 gramjordbærmarmelade
  • 20 gramsesamfrø
  •  muffinforme
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

De fineste burgermuffins - perfekte til børnefødselsdagen

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

De ligner måske helt almindelige burgere, men i virkeligheden er det de lækreste fødselsdags-muffins med vingummi, karameller og marmelade som fyld. De er perfekte til børnefødselsdagen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramsmør
  • 4 stkæg
  • 300 gramhvedemel
  • 1 tskbagepulver
  • 2 tskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 200 gramsukker
  • 1 spskkakaopulver
  • 2 spskmælk
  • 200 gramgrønne vingummier
  • 160 gramkarameller
  • 150 gramjordbærmarmelade
  • 20 gramsesamfrø
  •  muffinforme

Fremgangsmåde

1. Tag smør og æg ud af køleskabet i god tid, da det helst skal ha' stuetemperatur. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål.

3. Pisk smør og sukker sammen i en anden skål, tilsæt æggene et af gangen og pisk videre til massen er luftig. Vend herefter melblandingen i dejen til en samlet masse.

4. Hæld 2/3 af dejen i muffinforme - husk kun at fylde dem halvt op, da de hæver i ovnen. Muffinsene skal bruges som burgerboller.

5. Bland den sidste 1/3 med kakaopulver og mælk. Hæld dejen i en smurt kageform, så højden på dejen er ca. 1-1.5 cm. Denne del af dejen bliver til "bøfferne" i burgerne.

6. Bag dem i ca. 25 minutter, til de er gyldne på toppen og der ikke hænger dej ved, når du prikker i muffinsene eller "bøfferne" med en strikkepind eller en tandstik. Lad dem køle af inden du tager dem ud af formene.

7. Bland imens "fyldet" til burgerne. Skær de grønne vingummier i mindre stykker og bland dem med en anelse vand, så de ligner relish. Tag karamellerne ud af papiret og læg dem i en skål. Opvarm karamellerne i mikroovnen, så de smelter. Husk at holde øje med, at de ikke får for meget og rør rundt undervejs.

8. Hæld massen ud på halvdelen af et stykke bagepapir og læg den anden halvdel af bagepapiret ovenpå. Rul massen flad med en en kagerulle eller grydeske. Læg det i fryseren i et par minutter. Klip massen i firkanter, så de ligner osteskiver.

9. Nu er det tid til at samle burgeren. Tag et glas eller udstikker, som passer i størrelse til muffinformene. Udstik "bøfferne". Skær de lyse muffins over med en brødkniv.

10. Fordel et lag marmelade på bunden og top med "bøf", "ost" og "relish" og et lag "ketchup" - og til sidst "burgerbollen". Pensl evt. toppen med lidt vand og drys med sesamfrø.

11. Så må der endelig guffes. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære vingummierne i mindre stykker. De skal selvfølgelig også være med til at samle burgerne. 

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre