De fineste farvede popcorn

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 spskrapsolie
  • 1.5 dlupoppede popcorn
  • 420 gramsukker
  • 1 spskglykosesirup
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 tskvanillesukker
  •  frugtfarve
  •  salt
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mmm, de smager virkelig godt de her farvede karamelliserede popcorn, og så er de oplagte til fødselsdagen og MGP-festen. Og det allerbedste: De er slet ikke svære at lave. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hæld olien i en gryde sammen med majskornene og læg låg på. Skru helt op for varmen, og ryst gryden, når de begynder at poppe. Skru lidt ned for varmen og pop og ryst videre, til alle korn er poppet. Pas på, de ikke brænder på!

2. Hæld dem over i en skål og lad dem køle af.

3. Bland sukker, glukosesirup og madlavningsfløde sammen i en gryde. Kog det op under omrøring og tilsæt vanillesukker. Når sukkeret er opløst, skal det koge ind til en tyk masse, der har konsistens som sirup - husk at røre undervejs, så den ikke brænder på. Når massen er tyknet, fordeler du den i små skåle - en skål pr. farve, du ønsker popcornene i. Tilsæt 3-5 dryp frugtfarve til karamelmassen og rør rundt.

4. Vend nu popcornene med den farvede karamelmasse og sørg for, at alle popcorn får farve. Fordel dem ud på et stykke bagepapir, så de kan køle af og drys med lidt salt.

5. Popcornene er klar til at blive spist efter 30-60 minutter. Og 1-2-3: SÅ må der guffes!

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at komme deres yndlingsfarve i karamelmassen og vende popcornene.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre