De lækreste kanelsnegle

Ingredienser

( Ca. 16 styk )

  • Dej
  • 2 dlmælk
  • 25 gramgær
  • 100 gramsmør
  • 50 gramsukker
  • 2 spskvanillesukker
  • 1 tskkardemomme
  • 1 stkæg
  • 1 tsksalt
  • 500 gramhvedemel
  • Remonce
  • 250 gramsmør
  • 4 tskstødt kanel
  • 170 grambrun farin
  • Glasur og drys
  • 150 gramflormelis
  • 2 spskkogende vand
  •  valgfri krymmel
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mmmm!! Svampede og lækre kanelsnegle hører til de absolutte favoritter hos Mambeno. Har har vi lavet en udgave med kardemomme og krymmel på toppen. Og kan du få fat i frysetørrede hindbær, så smager det også virkelig godt. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Lun mælken så den er lillefingervarm og rør gæren ud deri. Rør smør, sukker, vanillesukker og kardemomme hvidt i en skål eller røremaskine. Tilsæt æg og salt og rør det sammen til en jævn masse. Tilsæt mælkeblandingen og melet lidt efter lidt.

2. Rør på livet løs i nogle minutter, til dejen slipper, når du rører ved den med fingrene. Pas på, at den ikke bliver for tør.

3. Lad dejen hvile i en time til halvanden under et viskestykke. Lav imens remoncen ved at piske smør, kanel og brun farin sammen i en skål og stil den til side.

4. Rul dejen tyndt ud i et rektangel på ca. 60 x 40 cm. Smør remoncen ud i et tyndt lag og rul sammen på den lange led. Skær dejen ud i stykker af ca. 3-4 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

5. Lad sneglene hvile under et viskestykke i en times tid. Opvarm imens ovnen til 185 grader varmluft.

6. Bag sneglene i 20-25 minutter, til de er smukt gyldne på toppen og dufter fantastisk. Tag dem ud og lad dem køle af.

7. Rør flormelis sammen med en lille smule kogende vand. Pas på ikke at tilsætte for meget vand til at begynde med. Fordel lidt glasur på toppen af hver snegl og drys med en valgfri krymmel.

8. Så må der guffes, velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at komme ingredienser i dejen. De kan også rulle dejen ud, smøre remonce på og rulle dejen sammen. De kan selvfølgelig også lave glasur og pynte.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre