Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
60+ min
Kender du det, at bananerne har fået brune pletter og ungerne ikke gider at spise dem? Men bare rolig! Du behøver slet ikke at smide dem ud. Prøv vores opskrift på nemme og sprøde bananchips - de er super nemme at lave, og så er ungerne helt vilde med dem i madpakken. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkbananer
- salt
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.2
Skræl bananerne og skær dem i meget tynde skiver. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hvis de er meget bløde, så brug en kniv til at løfte dem over på bagepladen.3
Drys med lidt salt og bag bananerne i ovnen i ca. en time - måske lidt mere - til de er sprøde, når du prøvesmager.4
Spis dem med det samme eller opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg eller et patentglas.5
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Hvis dine børn er ferme med en kniv, så kan de godt skære bananerne i tynde skiver - måske med lidt hjælp fra dig. Ellers er de mestre i at prøvesmage!