De nemmeste kødboller på spyd

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 500 grammedisterpølse
  • 4 stkmajskolber
  • 2 dlcremefraiche 9 %
  • 1 pottepurløg
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 stkagurk
  •  træspyd
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De her kødboller er super nemme - og ungerne elsker dem! De er lavet ud af fyldet fra medisterpølse, stegt i ovnen og trukket på spyd med grøntsager. Vi har serveret spydene med majskolber, ris og cremefraichedressing. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft, kog risene efter anvisningen på pakken og bring en gryde med saltet vand i kog til majskolberne.

2. Fugt hænderne. Klem små portioner fars ud af medisterpølsen og form til fine deller. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen, til de er gennemstegte. Det tager 10-20 minutter alt efter størrelsen.

3. Fjern blade og de der mega irriterende og genstridige hår fra majskolberne. Del kolberne i passende størrelser og kog dem møre i ca. 10 minutter.

4. Rør en hurtig dressing sammen af cremefraiche og hakket purløg - smag til med salt og peber.

5. Skyl cherrytomater og agurk og skær agurken i mundrette bidder. Træk deller og grøntsager på spyd i den rækkefølge, du synes bedst om.

6. Servér spydene med ris, dressing og majskolber.

7. Velbekomme!

Tip

Hvis du synes, at kødbollerne mangler lidt farve, efter de har været i ovnen, kan du bare give dem en hurtig svingtur i lidt smør eller olivenolie på en varm pande, inden du trækker dem på spyd.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre