De nemmeste pizzatwisters

Ingredienser

( ca. 30 styk )

  • 4 dlkoldt vand
  • 1 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 2 spskolivenolie
  • 200 gramrugmel
  • 500 gramhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 130 gramrød pesto
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 tsksalt
  • 100 gramrevet ost
  • 1 stkæg
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De ser super flotte ud de her pizzatwisters - og så smager de virkelig godt! De minder lidt om en pizza margherita, men har fået et twist, så de er nemme at tage med på farten. F.eks. i et frikvarter eller til sportsstævnet i weekenden. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1.

2. Bland koldt og kogende vand sammen i en skål sammen med gær og olie. Tilsæt rugmel, hvedemel og salt og ælt dejen, til den er smidig. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen klistrer. Lad dejen stå, imens du laver sovsen.

3. Kom pesto, hakkede tomater, hvidløg og oregano i en blender eller minihakker og blend, til du har en glat sauce.

4. Del dejen i to stykker og rul hver del ud i en firkant på 40 x 30 cm, der er ca. 1 cm i tykkelsen. Smør et godt lag pizzasauce ud på halvdelen af dejen på den lange led og drys med revet ost.

5. Fold den side af dejen, som ikke er smurt, oven på den side, som er, så du har en foldet dej på 40 x 15 cm. Skær dejen ud i strimler på ca. 3-4 cm i bredden. Lav nu snoninger på hver dejstrimmel, så de "twister". Det gør i øvrigt ikke noget, at pizzasaucen løber lidt ud undervejs. Læg twisterne på en bageplade med bagepapir.

6. Lad dem hæve i 30 minutter under et klæde og pensl dem forsigtigt med sammenpisket æg. Opvarm imens ovnen til 200 grader varmluft.

7. Bag twisterne i ca. 15-20 minutter, til de er let gyldne på toppen.

8. Så må der guffes - velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre