Den bedste brownie med hasselnødder

Ingredienser

( 1 kage )

  • 200 gramLurpak smør
  • 200 grammørk chokolade
  • 150 gramhasselnødder
  • 250 gramsukker
  • 2 spskbrun farin
  • 4 stkæg
  • 80 gramhvedemel
  • 3 spskkakaopulver
  • 1 spskvanillesukker
  • 0.5 tsksalt
  •  årstidens bær
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

(Sponsoreret af Arla) Det her er nok den BEDSTE brownie, du kan forestille dig! Den er cremet indeni og har den perfekte sejhed - MUMS. Vi har lavet den med hasselnødder (og MASSER af smør, selvfølgelig), men du kan bruge lige de nødder, du bedste kan lide. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Smelt smørret i mikroovnen eller i en gryde. Hæld det op i en skål, tilsæt hakket chokolade og rør godt til chokoladen er smeltet. Hak nødderne groft og tilsæt dem til chokoladen.

3. Bland sukker og brun farin sammen i en anden skål, tilsæt æggene og pisk massen godt sammen - gerne 7-10 minutter. Vend chokoladeblanding forsigtigt i.

4. Bland mel, kakaopulver, vanillesukker og salt sammen og vend det forsigtigt i dejen, til den er samlet.

5. Hæld dejen i en firkantet smurt form - ca. 25 x 25 cm. Du kan også bruge en rugbrødsform eller lignende.

6. Bag kagen i ca. 15-20 minutter.

7. Lad kagen køle af og skær den ud i firkanter. Server solo eller med friske bær.

8. SÅ må der guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre den smeltede smør og chokolade sammen - men pas på, det er meget varmt. De kan også hjælpe med at piske - så længe som de (og du..) nu har tålmodighed til.. 🙂

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre